Wie ben ik

f_wie_ben_ik_1Ik ben Frans Veffer en zolang ik me kan herinneren ben ik geïnteresseerd geweest in alles dat met beauty en mode te maken heeft. Het mensen assisteren en adviseren in hoe zij er op hun best uitzien vond en vind ik het leukste dat er is.

Na eerst zelf als model, en later als manager bij een modellenbureau gewerkt te hebben ben ik in 1995 naar Londen verhuisd. Daar kreeg ik de gelegenheid om opgeleid te worden als hairstylist. Een “Golden Opportunity” in de stad waar zoveel goede haar stylisten en visagisten vandaan komen en een stad waar veel op het gebied van beauty te vinden en te leren is.

Na een tijd als hairstylist gewerkt te hebben wilde ik meer en ging ook diensten als visagist  aanbieden. In eerste instantie omdat ik vind dat het gebruik maken van de diensten van een visagist niet alleen weggelegd moest zijn voor de “Rich and Famous”. Ook toen ik in het hogere segment van de visagie ging werken bleef ik mijn eerste klanten trouw en zal altijd beschikbaar blijven als visagist voor iedereen. Laagdrempeligheid staat bij mij hoog in het vaandel.

Alhoewel ik ervan overtuigd ben dat het vak van visagist in je vingers moet zitten ben ik toch een aantal visagie cursussen gaan doen. Niet alleen omdat ik dat leuk vond, maar ook omdat met name in Nederland waar ik na 20 jaar weer teruggekeerd ben een gedegen opleiding gewaardeerd wordt.