Cursussen & Opleidingen

Cursussen /Opleidingen

CompilatieMijn eerste cursus begon ik bij “José Velasquez Beauty & Fashion Creations” te Amsterdam.

Deze talentvolle make up artist heeft mij ontdekt/opgeleid, de grondbeginselen en technieken bijgebracht van de visagie. Doordat Josè in mij geloofde kreeg ik meer zelfvertrouwen en ben ik na afronding van de cursus mijn eerste betaalde opdrachten in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk gaan doen. José is nog steeds èèn van mijn belangrijkste klankborden.

Hierna wilde ik nog meer en ben een cursus gaan volgen bij “De School van Mieke Petiet” te Amsterdam. Deze school staat bekend om zijn gedegen opleidingen, workshops en de goede visagisten die uit hun “stal” komen.

Door mijn contacten in de wereld van make up kwam ik in contact met Mari vd Ven die mij ervan overtuigde dat er voor mij als visagist en hairstylist veel meer te bereiken viel. hij was bereid was mij onder zijn hoede te nemen. Na een aantal privé masterclasses van Mari was ik klaar om opdrachten van “By Mari BV” aan te nemen.Nog steeds volg ik regelmatig workshops bij Mari vd Ven waarbij mijn vakmanschap constant wordt bijgespijkerd. De kans die Mari mij heeft geboden is een speciale en daar ben ik hem zeer dankbaar voor.

Toch kriebelde er nog iets en ik wilde een gedegen “Vakopleiding” gaan volgen. Na veel wikken en wegen koos ik voor de opleiding van Micky Jooren te Tilburg. Een goede gedegen opleiding welke alle aspecten van het vak onder de loep neemt zonder over de top te gaan en financieel niet het onderste uit de kan haalt.

Omdat de wereld van make up, haar en fashion constant in beweging is, vind ik dat je als visagist constant bezig moet zijn met het verbeteren van je talent. Workshops en cursussen blijven tijdens je gehele carrière belangrijk om continu op de hoogte te blijven van de laatste trends, technieken en producten. Regelmatig maak ik gebruik van modellen om nieuwe producten uit te proberen, nieuwe technieken te ontwikkelen en nieuwe make-up stijlen te testen.